Main menu

Научна конференция „Коморбидности при сърдечно-съдови заболявания”

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

        Във връзка с разпространението и високия брой регистрирани случаи на COVID-19 на територията на Република България и последвалата Заповед № РД-01-626 от 27.10.2020 г. на Министерство на здравеопазването, научният и организационният комитет на Научна конференция на тема: „Коморбидности при сърдечно-съдови заболявания”, която трябва да се проведе в педиода 31 октомври – 1 ноември 2020 г., зала 3, НДК, гр. София, взе решение провеждането й да бъде само онлайн, с цел превенция и защита на здравето и сигурността на участниците, както и в изпълнение на цитираната заповед.   

       Много рядко, предимно в млада възраст, болестта е само една, но са налични редица съпътстващи рискови фактори като заседнал начин на живот, нездравословно хранене, тютюнопушене и др. В болшинството случаи на заболяване при по-възрастните хора са налични няколко хронични заболявания, които могат да затруднят поведението на лекарите по отношение на точна диагностика и правилно лечение. През последните години все повече се обръща внимание на коморбидностите при пациенти с хронични заболявания. Оказва се, че при болен на средна възраст могат да са налични повече от две успоредно развиващи се болести, като лечението на едната може да бъде повлияно от развитието на другата болест. Коморбидностите често са предизвикателства пред диагностично-терапевтичното поведение на лекарите. С тях трябва да се съобразяват не само общопрактикуващите лекари, но и специалистите при избора на правилна терапия с намалени вероятности за лекарствени взаимодействия или влошаване на прогнозата на пациента при лечението на едното от наличните заболявания. И тъй като сърдечно-съдовите заболявания са масови, а и съпътстващи на много други болести, интересът към темата от страна на всички лекари е много голям. Анализът на проблематиката налага добре осъвместен подход от подговен интердисциплинарен екип.

Научен комитет

Председател

проф. Борислав Георгиев

Членове:

проф. Боряна Делийска

проф. Георги Момеков

проф. Елина Трендафилова

Организационен комитет

Доц. Иларио Астинов

Иван Батаклиев

 

On-line обезпечаване на събитието

Доц. Иларио Астинов

За участие във форума се попълва регистрационна форма и се заплаща обявената регистрационна такса.

На www.arbilis.com

Плащането може да бъде извършено:

♦ по банков път :

получател: АРБИЛИС ООД, УниКредит Булбанк АД, BIC код: UNCRBGSF IBAN:BG46UNCR96601036210306

Регистрационни такси

Регистрация за онлайн участие1

1 Онлайн участието позволява достъп до всички научни сесии. Лекциите ще бъдат излъчвани в реално време.

Регистрационната такса включва достъп до всички научни сесии и изложбената зона, комплект регистрационни материали и електронен сертификат за участие.

Забележка: Регистрацията за студенти, специализанти и докторанти е безплатна след представяне на документ, удостоверяващ статута им.
 Темите в научната програма ще бъдат качени под формата на видео в нашия сайт. Всеки участник в събитието ще получи персонален имейл с инструкции и код за достъп до записите от конференцията.

Повече информация за форума можете да получите на:

АРБИЛИС ООД
София 1142
Бул. „Патриарх Евтимий” 19А
Тел.: 02/ 989 88 77, факс: 02/ 950 17 16
Е-mail: events@arbilis.com
Web адрес: www.arbilis.com

Съжаляваме, срокът за онлайн регистрацията изтече.

Comments are closed.